zondag 8 oktober 2017

Dag van de dieren en tutor-lezen

Lieve ouders

Slow and steady wins the race! Beetje per beetje komen we dichter bij een van de grote einddoelen van dit eerste leerjaar: kunnen lezen! Ondertussen herkennen we al héél wat letters, kunnen we er woorden van maken, en leren we ze herkennen is grotere teksten. Onderaan kan je enkele foto's zien van het tutor-lezen, waarbij de grotere kinderen zicht ontfermen over onze kids.

Ook ons eerste projectje is volledig afgelopen. Onze dierenbundel is af, en als afsluiter hiervan kregen we een heleboel dieren op bezoek. Nogmaals dank aan alle aanwezigen en iedereen die enthousiast had geantwoord op onze oproep! Onderaan alvast een paar leuke foto's!

Om even al dat reken-en-lees-geweld te vergeten zijn we ook naar de Spil getrokken om daar een mooie voorstelling te bekijken in verband met de wetenschap!

Maandag tijdens de praatronde gaan we op zoek naar een nieuw onderwerp voor een nieuw project. Freinet-minded, zal dat volledig afhangen van de kinderen en hun interesse!

Als uitsmijter geef ik nog mee dat Julie gekozen is door de andere kinderen om L1 te vertegenwoordigen in de leerlingenraad. Ze haalde het nipt van Fay, die ook een zeer mooie campagne voerde!

Groetjes

Meester Davy










Geen opmerkingen:

Een reactie posten