donderdag 14 november 2013

chinees eten met stokjes

na veel experimenteren was het zover.
eten van kip en rijst met stokjes.
zo simpel was het niet.
kijk maar mee.


als we op restaurant gaan, drinken we eerst een aperitiefje terwijl de kok ons eten aan het bereiden is.
wij drinken fruitsap en eten Chinese chips: KROEPOEK


die kip is glibberig...ik kan die bijna niet in stukjes snijden
 




 


het water kookt nog niet hoor juffrouw...ik zie nog geen 'bubbeltjes'

nog even wachten dus.
het is zover...de kip is gebakken en de rijst is gekookt.
'de korreltjes zijn groter en zacht'
'ze zijn gezwollen door het hete water hoor'


nog eventjes tonen hoe je de stokjes moet vasthouden.

DAN DE GROTE UITDAGING....








DE ENE KEER LUKTE HET, DE ANDERE KEER WAS HET ECHT ZWOEGEN.
MAAR TOCH WAS HET SUPER LEKKER.
'MAG DE HELE POT LEEG JUFFROUW?'
 
lukt het niet om het potje helemaal leeg te eten met de stokjes...dan doen we maar zoals ze in China vroeger deden....met de handen eten!!!
WAT EEN LEUKE ACTIVITEIT.
HILARISCH BIJ MOMENTEN.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten