donderdag 14 november 2013

CHINEES ETEN

Na veel experimenteren met de stokjes is het zover.
We eten rijst en kip met stokjes.
Net zoals echte Chineesjes.
Alhoewel...lukt het ons zo goed?
Kijk maar mee.


als we op restaurant gaan, drinken we eerst een aperitiefje terwijl de kok bezig is met onze maaltijd te bereiden.
wij drinken een fruitsapje en eten Chinese chips:KROEPOEK
 
 
Ik zie nog geen 'bubbeltjes'...het water kookt nog niet.
we moeten ook 'damp' zien.

 die kip in halve stukjes snijden is niet zo simpel.
die kip is heel glibberig hoor.


hij glipt uit mijn handen.
het is zover...de rijst is gekookt en de kip gebakken.
'de rijst is zacht en de korreltjes zijn groter'.'
'ze zijn gezwollen door het hete water'












het smaakt hoor...mag de hele pot leeg?
 
 
het lukt niet zo goed...dan maar mijn potje uiteten zoals de Chinezen vroeger deden...met de handen

 
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten